tisdag, november 30, 2010

Cali revisited

Sidewaysprovningen häromsistens hade en slagsida åt en viss Greg Brewer. Både under egen etikett och dold (nåja) bakom Chad Melvilles etikett. Om mannen kan göra fantastiskt vin av pinot noir kanske han kan göra detsamma av chardonnay?

Efter att med våld ha lyckats forcerat den guldfärgade lackförseglingen och poppat flaskan vet jag direkt att svaret är ja! Vinet är kryddigt med doft och smak av syrliga äpplen, gula plommon, grapefrukt, valnöt och tydlig mineralton. En snabb skymt av Bassett’s vingummin och något som påminner om när man rör ned avorioriset i den smörsmälta löken då kocken lagar risotto milanese. Till och med något svampaktigt som får en att tänka på en mogen burgundisk pinot noir. Lång härlig eftersmak med perfekt syra.


2008 Brewer-Clifton Santa Rita Hills Chardonnay

Ja, mannen kan. Det här är mycket bra, men omisskännligt amerikanskt. Lite mer av allt. Balanserat om än inte lika finstämt som en fransos. C ya.

/ FM

5 kommentarer:

  1. Är det du eller Chad som har tejpat över etiketten för att inte chockera ovänner av alkoholstinna viner/vinvänner?

    SvaraRadera
  2. Så alkoladdat var inte vinet som man skulle kunna tro av den Tip-exade etiketten. Misstänker att det sitter en buggningsutrustning bakom i dessa Wikileakstider.

    SvaraRadera
  3. Ständigt denne Brewer! Känns som vi måste ha en pudelrockarprovning m/Brewer All Styles snart. Fast vi kan ju isåfall vänta in lite nya årgångar.

    SvaraRadera
  4. Pudelrock?

    Du tänker nog på Jim Clendenen från Au Bon Climat, eller?
    http://www.aubonclimat.com/

    Har även Chad samma sköna frilla?
    Kanske ett "måste" för att lyckas over there.

    SvaraRadera
  5. Så hette han ja! Brewer var stjälkarnas man. Du förvirrade mig genom att dra fram bilden på Jim C under kvällen.

    Men skit samma. En pudelrockare mot en stjälk-lover då? Battle of California.

    SvaraRadera