tisdag, november 30, 2010

Tisdagssurprise - with a return to sauternes

Man ska kunna överraska varandra lite då och då även i ett långt äktenskap, sa en vis person jag känner. Och visst blir man lite överraskad när frun ställer sig och gör en ädelost-och-pepparkaks-kaka sent, sent en tisdagkväll? Den ska vila kallt i två timmar, men så länge ids vi inte vänta utan drar fram den redan efter en timme. Fram ur kylen åker också en 2008 Chateau Grillon från Sauternes för att bistå i vakan inför december.

Okej, etiketten var skadad så ni får den här oöppnade 2007:an istället.

Det mest intressanta med vinet är att flaskan stått tredjedelsfylld i kylskåpet i två veckor, men intrycken är precis som när den var nyöppnad. Men annat vore väl inte att vänta. Liksom inte heller all aprikos, honung och apelsinmarmelad som möter. Syran är fortfarande på topp och möter tillsammans med sötman ädelostens sälta bra. Är där inte också lite mandel? Efter att ha nickat till i soffan en stund av sockerchocken är det dags att en gång för alla avsluta denna flaska, nu ska den inte stå i kylen längre och släppa en sipp då och då, nu åker allt i ett:

SKÅL FÖR DECEMBER!

Ja, skål för december. Visst tror vi på tomten?

/ MG

2 kommentarer:

  1. Visst, några Easy Drinkers kommer att träffa tomtarna på R44 imorgon. Då ska minsann julklappar som heter duga delas ut!

    SvaraRadera
  2. Jag nämnde något om 19 glas för två-tre dagar sedan. Snart är vi uppe i 19 flaskor på en halv vecka. Jag sörjer morgondagens missade kö på utlagt liggunderlag. Hoppas tomten har något i säcken åt er - jag menar oss.

    SvaraRadera