måndag, januari 10, 2011

La Tour on Tour

När Alice Cooper, Marilyn Manson och Hank von Helvete är on tour och får för sig att poppa en vinare tillsammans efter en lyckad festivalspelning väljer de antagligen detta vin. 2007 Chateau La Tour de By innehåller nämligen blod, jord, bläck, sten och ilska. Frukt och bär får man leta efter, men till slut möter jag ett svart(!)vinbär som räddhågset flyr ut ur glaset. Det här är tungt som bly, ingen easy drinking direkt. But I like it. Såklart en Cabernet Sauvignon-dominerad Bdx. Ska nog lyxa till med en helflaska nästa gång!


Inspirerad av Easy Drinker-FMs stora taberas häromsistens fick fransosen visa färg (svart) då den franska lantpatén kom ut ur ugnen. Snabbt blev Meatloaf kompis med LTdB.

Ja, bordeauxåret 2011 börjar bra!
Jag visste väl att konungen av druvor skulle ta kommandot direkt.

/ TF

5 kommentarer:

  1. Var det ett sammanträffande, en ren tillfällighet eller ett tecken på telepatien förmåga som fick vinbloggare i olika delar av stan att dricka och skriva om samma vin (men av olika årgångar) samma kväll? http://vinare.blogspot.com/2011/01/2004-chateau-la-tour-de-by.html
    Chateau La Tour de By är kvällens vin.

    SvaraRadera
  2. Vilket sammanträffande!
    LTdB är ett ovanligt vin, inget snack om den saken, men det verkar ju även skifta karaktär över åren. Ungefär som Ozzy Osbourne, en gång blodtörstande Black Sabbath-frontfigur, numera mysig Hemma hos-farbror. Låter oroväckande. Är det så det blir om man "mognar" med sin vinkunskap. Då vill jag hellre vara rebell!

    SvaraRadera
  3. Att Bordeaux kunde leverera ett sådant hårdrockarvin var inte väntat. Måste direkt läggas till alla vinautodidakters dricklista.

    Men TF, Ozzy Osbourne? Vad hände med Kraftwerk, Depeche Mode, Front 242 och allt det där?

    Håller du på att bli rebell på äldre dar?

    SvaraRadera
  4. Ozzy representerar inget örongodis för en gammal synthare, men får vara vinets metafor i detta sammanhang.
    Och rebell är det väl aldrig för sent att bli? Särskilt med ett vinglas i handen!

    SvaraRadera
  5. Glas-skräll and a rebel yell! När glaset är tömt, vill säga.

    SvaraRadera