onsdag, december 22, 2010

Torsk på Bgn!

Det tidigare omnämnda torskblocket är åter på menyn denna onsdagskväll. För att fira starten av julledigheten blundar jag och fiskar upp något kallt ur vinkylen. Fångsten blir en enkel Ofatad Charrdo från Chablis. Halvflaska förvisso, men 2009 Labouré-Roi Le Beaunois Chablis är ju även en mycket ung, liten parvel. Nästan så späd att den borde kastas tillbaka igen, men nu blir den kvällens trofé hursomhelst. Skruvkorken är ett klart plus. Nu kan den få ett framtida liv som emergency bottle – vilken reinkarnation!

Piggelin, galiamelon, mineraler och lite beurre passerar i turordning när jag sniffar igång. Men bara lite, lite beurre. Inte på nivå med Bonterra utan lite mer Easy Listening, fast på franska. Lite Mireille Mathieu, skir och bräcklig, Sur le pont d’Avignon.

Smaken följer doften och är lätt, lätt. Torskblocket krossar följdaktligt allt motstånd och lille Beaunois får snällt simma iväg. Au revoir min lille vän, eller kanske snarare adieu…

Torskmatch(ning)en:
Bordeaux – Bourgogne 1-0 (självmål)

/ TF

2 kommentarer:

  1. He, he, vilken trofé! Du har väl satt upp den på väggen?
    Och är det skruvkork på små-l'abourrerna numera? Jag har i nästan ett år haft i kylskåpet en halvabourre från '08 som aldrig vill fastna på kroken. Kanske för att det är vanlig kork?

    SvaraRadera
  2. Ha, ha! Abborre och Abourre. Den kombon måste testas!

    SvaraRadera